
Styl ten powinien bezpośrednio łączyć się z głównymi założeniami lokalu. Na przykład jeżeli w restauracji są oferowane dania z kuchni chińskiej, najlepiej jest, jeżeli wystrój lokalu będzie związany z kulturą tego kraju. Rzecz jasna małe lokale o niskim budżecie w większości przypadków nie mają bardzo rozbudowanego wystroju.
Nie zwlekaj! Jeśli zaciekawiły Cię opublikowane tutaj notatki, to czytaj informacje, który znajduje się w podanym linku. W nim znajduje się więcej detali.
Są to jednak lokale, gdzie przychodzi się zjeść coś „na szybko”, a przede wszystkim w niskich cenach. Z tego powodu rozmaite bary mleczne i jadłodajnie najczęściej wyróżniają się wystrojem spełniającym jedynie funkcje praktyczne.
Dekorowanie ścian

Bardzo istotnym elementem każdego wnętrza są odpowiednio utrzymane i ozdobione ściany. W restauracji pełnią one ważną funkcję. Najlepiej jest, gdy są ozdobione w sposób oryginalny i przykuwający wzrok. Co najważniejsze jednak nie można zapominać o podstawowej zasadzie – ściany, a także wszystkie inne elementy pomieszczenia powinny być czyste i schludne. W przeciwnym razie stanowić będą skuteczną antyreklamę. Dobrym pomysłem na udekorowanie ścian jest zawieszenie na nich prac plastycznych lub fotografii pasujących do reszty wystroju. Oryginalne czarno-białe fototapety (wybierz propozycję Art.Widi.pl fototapet kuchennych) będą znakomicie przykuwać wzrok gości.
Stoły
Z pewnością najbardziej istotne w każdej restauracji są stoliki dla klientów. Tam bowiem klienci spędzają czas, jedząc i prowadząc rozmowy. Ważne jest więc, by stoliki spełniały jak najlepiej swoje funkcje, a także były schludne i pasowały do stylu. Powinno się pamiętać, by zagwarantować gościom możliwie jak najwygodniejsze miejsca do spędzania czasu. Wygodę klientów należy za każdym razem cenić najwyżej. Na stoliku powinny się znajdować wyłącznie najpotrzebniejsze elementy. Nie może zabraknąć takich przedmiotów jak na przykład papierowe serwetki. W dobrym tonie jest także stawianie flakonu ze świeżymi kwiatami.
Źródło: art.widi.pl/