W czasie zwiększonych zachorowań na grypę trzeba się jakoś przed tym bronić oraz wspomagać swoją odporność

Późna jesień oraz początek zimy to czas, kiedy wiele osób przechodzi różne przeziębienia albo grypy. Powinniśmy rozpocząć realną wojnę z wirusami.
Pogoda w ostatnim czasie w naszym kraju bywa niezwykle kapryśna.

krajobraz - jedzenie

Autor: Dawid Cedler
Źródło: http://www.flickr.com
Zimą pogoda może zmieniać się co chwilę. Raz bywa mroźno i sypie śnieg, a potem następuje odwilż i plucha. Nikt nie wie, jak należy się ubierać. Raz można się przegrzać, a potem zmarznąć. Oprócz tego mamy również często kontakt z ludźmi, którzy bez przerwy kichają oraz mają katar. Nie trudno zgadnąć, że z tego powodu i nas może rozłożyć choroba. Warto rozpocząć od tak prostych rzeczy jak naturalne składniki. Czosnek jest jednym z tych produktów, który pomoże nam wzmacniać swą odporność. Możemy spożywać go naprawdę w sporych ilościach, a nasz organizm będzie nam za to wdzięczny. Jeśli z niewiadomych przyczyn nasz żołądek nie toleruje surowego czosnku, to powinniśmy go marynować albo robić z niego czosnkowe masło. W obydwóch przypadkach nie utraci swych właściwości, a będzie lżejszy do trawienia dla żołądka. Jednakże co powinniśmy zrobić, żeby pozbyć się dosyć silnego zapachu czosnku z ust? Cóż, najprostszą radą zdaje się być ta, która poleca, aby unikać czosnku przed pójściem do biura czy ważnym spotkaniem. Najlepiej zatem będzie zjeść go sobie na kolację.

Jednakże jeśli nie będziemy mogli tego zrobić, to pomocna z pewnością będzie guma do żucia lub kubek (składany kubek turystyczny) mleka. Jeśli sytuacja będzie sprzyjająca, to możemy też do spożyciu czosnku wypić odrobinę czerwonego wina.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*